fbpx
Svoboda jednotlivce, volný trh, malý stát a mír
Liberální institut
Liberální institut

Peníze.cz: Smrtwings! Zachraňování strategických (?) firem očima expertů

0

Martin Pánek

ředitel Liberálního institutu

Nedává pražádný smysl, aby stát jednak přijímal závazky o snižování emisí a jednak dotoval a zachraňoval aerolinky. Nedává žádný smysl, aby stát říkal malým podnikatelům, kterým zakázal prodávat, že mají mít „vatu na přežití“, a svoje kamarády ve velkých firmách zachraňoval. Nedává žádný smysl říkat, že na evropském liberalizovaném trhu s letadlovou dopravou je Smartwings Group strategický podnik. Sečteno podtrženo – tento stát nedává smysl.

Peníze, které by vláda mohla takto utopit, mají samozřejmě spoustu lepších využití. Třeba pro doktory, sestřičky a další zdravotnický personál, kteří se s koronavirovou krizí vyrovnali naprosto skvěle a příkladně. Pro Maxíka, Oliverka a další těžce nemocné děti. Pro zlepšení životní situace skutečně chudých lidí. Pro zlepšení fungování české justice. Nebo pro snížení státního dluhu. Namísto státních garancí navrhuji, abychom si stanovili datum a čas a majitelům Smartwings zatleskali.

Zdroj: https://www.penize.cz/statni-rozpocet/416806-smrtwings!-zachranovani-strategickych-firem-ocima-expertu

Sdílej

O Autorovi

mm

Martin Pánek je ředitelem Liberálního institutu a bývalým šéfredaktorem Laissez Faire. V minulosti pracoval jako poradce v Evropském parlamentu a je autorem knih Kompletní slepice a Částečná kráva.

Comments are closed.